fbpx
  0645779985

Pascon randkist

Pascon randkist – Voordelig en snel!!

De randkist van Vencory wordt gebruikt voor het bekisten van de zijkant van een betonplaat.
De elementen worden kant en klaar aangeleverd op de gevraagde hoogte. En bij de geïsoleerde versie op de gewenste dikte.
Door gebruik te maken van de prefab randkist, bespaart u tijd en dus kosten. Alle kosten van traditionele bekisting vervallen hierdoor.

Wat is randkist

Randbekist vormt een mal aan de zijkant om beton te storten op gewapende platen. Deze randbekisting kan bestaan uit verschillende materialen. Doorgaans is dit een verloren bekistingsdeel, wat inhoud dat deze permanent in het bouwwerk blijft. Hierdoor heb je geen demontagekosten en afval.

Hoe moet ik randkist aanbrengen

De randkist van Vencory is gemakkelijk aan te brengen door middel van de PU schuim/lijm die meegeleverd wordt. De elementen worden op het schuim gedrukt en gekoppeld met de meegeleverde koppelstukjes. Na 30-120 minuten is de schuim/lijm uitgehard en kan de bekisting, indien nodig, verder vastgezet worden aan de wapening. De hoogtes tot 20cm hoeven niet vastgezet te worden, enkele gelijmd. Kortom in elke situatie wordt er tijd bespaart en werkt de randbeksiting zeer eenvoudig.
Een voorbeeld van het aanbrengen van randkist is te zien op het project in Wekerom.

Welke soorten zijn er

Er zijn verschillende soorten randbekisting. De bekendste is de metalen randkist. Ook is er een stalen randbekisting. Vencory levert een randkist gemaakt van 10mm tot 14mm mineraal gebonden platte geperste plaat. Deze geeft veel stevigheid en zorgt voor een strakke afwerking.
Thermisch geïsoleerde bekistingselementen van Styrodur® ondersteuningsvrije, zelfdragende bekisting
geleverd klaar voor installatie uitstekende hechting van pleisterwerk en beton u hoeft de bekisting niet vast te houden, te ontkisten, schoon te maken en te vervoeren tussenmaten mogelijk.

Prefab randkist

Het voordeel van de prefabrandbekisting is dat er een grote tijdsbesparing is. Doordat de randkist kant en klaar aangeleverd wordt, hoeft deze enkel nog maar vastgelijmd te worden. schroeven is niet meer nodig, net zoals het op maat zagen van al het hout. Door deze werkwijze kunnen de prefab elementen snel en eenvoudig gemonteerd worden.

Verloren randkist

Een verloren bekisting laat men zitten nadat de beton gestort is. Door het juiste materiaal te gebruiken is dit in veel situaties dan ook mogelijk.
Vaak gaat het om bekisting die na het storten van het beton niet meer bereikbaar is. De verloren bekisting kan toegepast worden voor vloeren, poeren maar ook funderingsbalken.

Randkist voor breedplaatvloer

Ranbekisting wordt veelal gebruikt bij het maken van vloeren met breedplaat en kanaalplaat. De vloerranden als randbekisting kunnen op verschillende hoogtes worden toegepast.

Randkist inclusief isolatie

Geïsoleerde randkist is eigenlijk twee producten in een. Het bekisten van betonvloeren en tegelijkertijd isoleren is mogelijk met 1 product. De isolerende bekisting van Vencory zorgt voor een hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten. Verschillende hoogtes, diktes of andere specials kunnen allemaal op maat geproduceerd worden. Zo worden de elementen prefab aangeleverd zodat deze gemakkelijk verwerkt kunnen worden. Het voordeel van deze elementen is dat er geen koudebruggen  meer zijn door de hoogwaardige thermische isolatie XPS. Door de tandgroef verbiding tussen de elementen zorgt dit voor een optimale koudebrugonderbreking.

Geïsoleerde kantplank als randkist

De geïsoleerde kantplank als randbekisting van Vencory wordt gebruikt voor het bekisten van de zijkanten van gewapende betonplaten. Doordat de buitenzijde bekleed is met een vezelcementplaat, kan deze direct ook worden toegepast als geïsoleerde kantplank.

Voordelen van Pascon

Voordelen van deze randkist is dat deze eenvoudig te monteren is en geeft een strakke afwerking. Dit scheelt een hoop tijd en dus kosten. Verder zorgt de prefab randkist van Vencory ervoor dat de kosten van een conventionele bekisting hierdoor vervallen.

Pascon randkist

 

Ontvang nu een scherpe offerte!!

Offerte aanvragen