fbpx
  0645779985

Geïsoleerde kantplank als randbekisting

Geïsoleerde kantplank als randbekisting

Ben jij aan het overwegen om een geïsoleerde kantplank als randbekisting te gebruiken? Dan wil je uiteraard eerst wat extra informatie ontvangen over de voor- en nadelen voordat je er officieel voor kiest. De geïsoleerde kantplank is een product dat steeds meer wordt gebruikt tijdens verbouwingen en nieuwbouwprojecten. Wij leggen je in dit artikel graag meer uit over de voordelen ervan.

Wat is een kantplank?

De kantplank is een van vezelcement gemaakte plank die wordt bevestigd als bekisting. Het doel van deze kantplank is om het traditionele bekisting en de daarna te plaatsen kantplank te vervangen. Het gebruik van de kantplank levert niet alleen een stevig resultaat op, maar bespaart ook tijd en geld. Het is daarom een erg grote favoriet bij nieuwbouwprojecten. Door een geïsoleerde kantplank te gebruiken als randbekisting geniet je van een rotvrije bekisting voor onder de gevel of kozijnen. De isolatie zorgt ook voor extra duurzaamheid en comfort van het gebouw.

De voordelen van een geïsoleerde kantplank

Een groot voordeel van de geïsoleerde kantplank is het gemak. Het kost minder tijd en minder geld om het te installeren. Dit komt doordat het makkelijk te installeren is door middel van een verlijming. Ondanks dat het zo gemakkelijk is, geniet je ook van topkwaliteit. De geïsoleerde kantplank heeft de capaciteit de vloer te bekisten en tegelijk te isoleren met als toepassing de kantplank. Een ander belangrijk voordeel is dat het er direct netjes uitziet. Vooral bij een nieuwbouwproject wil je zorgen dat het eindresultaat er mooi uit

Isolerende bekisting

Thermisch geïsoleerde bekistingselementen van Styrodur®
ondersteuningsvrije, zelfdragende bekisting geleverd klaar voor installatie uitstekende hechting van pleisterwerk en beton
u hoeft de bekisting niet vast te houden, te ontkisten, schoon te maken en te vervoeren tussenmaten mogelijk.

Het monteren van de geïsoleerde kantplank als randbekisting

Wil jij de kantplank installeren, maar ben je benieuwd wat voor werk daar bij komt kijken? Dan leggen we je graag in het kort uit hoe het proces eruit ziet. Wanneer jij de geïsoleerde kantplank installeert, dan breng je allereerst een ril kit aan op de fundering of ondervloer. Hier wordt er gebruikgemaakt van speciale lijm die op de beton (fundering of ondervloer) wordt aangebracht. daarnaast kan in sommige gevallen gekozen worden voor een ankerlijst om de kantplank vast te zetten aan de wapening.
Voordeel daarna is dat er geen werk meer is na het storten. De oude traditionele bekisting hoeft niet verwijderd te worden en de geïsoleerde kantplank is nu al gemonteerd.
Wil jij zeker zijn van topkwaliteit geïsoleerde kantplanken om te monteren als randbekisting? Bij Vencory vind je een ruim aanbod. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies.

Geïsoleerde kantplank als randbekisting

Meer informatie over de geïsoleerde kantplank als randbekisting? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact