fbpx
  0645779985

Kelderafdichting

Kelderafdichting

Bezig met het realiseren van een kelder? Dan ben je vast weleens de term kelderafdichting tegengekomen. Maar wat is een kelderafdichting precies?
Kelderafdichting en kelderbouwproducten, daarin is Vencory de specialist.

Grondwater is in Nederland een steeds vaker voorkomend probleem. Om uw kelder optimaal te beschermen tegen grondwater, bied Vencory naast bouwchemie de juiste kelderbouwproducten om uw kelderafdichting te realiseren.

Hieronder lees je precies wat een kelderafdichting inhoudt en wat dit voor jouw kelder kan betekenen. Op deze manier weet je zeker welke kelderafdichting nodig is.

Wat is kelderafdichting?

In de eerste plaats is het handig om te weten wat een kelderafdichting nou precies is. Een kelderafdichting is het dichten van een kelder tegen externe elementen die de kelder graag binnendringen. Daarbij is vocht het meest voorkomende element waar je aan moet denken.

Het belang van kelderafdichting

Als tweede is het zaak om te beseffen wat het belang is van een afgedichte kelder. Een kelder is een kwetsbare plek in je woning. Wil je jouw (opslag)kelder transformeren naar een comfortabele woonruimte? Dan is het toepassen van kelderafdichting essentieel. Met goede kelderafdichting voorkom je diverse schades, waaronder vocht, schimmel, optrekkend vocht en scheuren in de kelderwand.

Soorten vochtproblematiek

Ook is het van belang om te weten welke soorten vochtproblematiek een kelderafdichting nou precies voorkomt. Ten eerste wordt optrekkend vocht dat van buiten naar binnen probeert te dringen buiten gehouden. Tevens is hygroscopisch vocht de dupe van kelderafdichting. Zout dat zich in het metselwerk bevindt kan dan niet langer vocht opnemen en daardoor schade veroorzaken. Tevens houdt kelderafdichting condens tegen, waardoor de waterdamp in je kelder beperkt wordt. Tot slot wordt gewoon vocht van buiten tegengehouden door kelderafdichting.

De voordelen van kelderafdichting

Tevens zijn er enkele voordelen van kelderafdichting waar je vanaf moet weten. Het grootste voordeel is dat je vocht buiten je woning houdt. Daardoor gaat je woning langer mee. Daarnaast is het bewaren van voedsel gezonder met een kelder dat afgedicht is. Ook kun je hierdoor voorkomen dat er schimmel ontstaat in de kelder. Tot slot heb je met een afgedichte kelder meer ruimte die je kunt benutten. De kans dat vocht iets aantast is immers een stuk minder geworden. Ook dit is een handig voordeel waar je zeker van gebruik moet maken.

Producten voor kelderafdichting

Tot slot zijn er meerdere manier om je kelder af te dichten. Het makkelijkste is om dit zelf te doen. In het assortiment van Vencory vind je namelijk allerlei producten die je helpen met het afdichten van je kelder. Voor kelderafdichting vind je bij ons de beste producten waarmee deze klus snel geklaard is. Tevens zijn al onze producten van zeer hoge kwaliteit en staat ze bekend om hun duurzaamheid.

Hieronder ziet u een beknopt overzicht van deze producten voor kelderafdichting.
Mocht uw product er niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

Voor een totale realisatie van uw kelder kunt u ook kijken op www.vanessenbetonwerken.nl

Kelderafdichting

Meer informatie over kelderafdichting? Neem gerust contact met ons op

Contact